Els grups JOOP dels municipis de Mislata, Alberic, Picassent, Ontinyent i Xàtiva que estan participant en el Programa Jove Oportunitat de l’IVAJ (una iniciativa finançada pel Fons Social Europeu Plus) han visitat la Delegació de Defensa a la ciutat de València, on els han proporcionat informació detallada sobre les diferents formes d’ingrés en les Forces Armades.

Així mateix, els han destacat a tots els joves assistents els seus valors més importants, com la companyonia, la disciplina, exemplaritat, honor, valor, lleialtat, excel·lència professional, sentit del deure, esperit de sacrifici i de servici.

museo histórico militar Valencia
museo del ejército Valencia
museo histórico militar Valencia

Valors, actituds i conductes estan estretament relacionats. Quan parlem d’actitud ens referim a la disposició d’actuar en qualsevol moment, d’acord amb les nostres creences, sentiments i valors. Les actituds s’eduquen i enfortixen mitjançant la formació i la pràctica habitual.

A més, han pogut accedir al Museu Militar situat en la Caserna de “Sant Joan Rivera”, on han conegut bona part de la seua història de la mà d’una guia que els ha explicat amb detall cada etapa i els seus corresponents tipus d’armes blanques, fusells, pistoles, armament pesant i altres materials relacionats amb l’Exèrcit, en una superfície expositiva de 3.500 m² i 22 sales, amb especial dedicació a l’antiga Regió Militar Llevant i Centre.

Amb estes pràctiques visites, cada edició de JOOP, diferents joopers de la Comunitat Valenciana acaben trobant la seua verdadera vocació i reprenen els seus estudis per a preparar-se les proves d’accés a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, així com a bombers i diferents professionals de les emergències que vetlen per la tranquil·litat dels ciutadans.

Museo militar de Valencia