El programa de ràdio ‘A Vivir Comunitat Valenciana’, dirigit i presentat per Inma Pardo, es va traslladar al centre municipal de Russafa, a València, per a parlar amb algunes de les protagonistes de JOOP (Jove Oportunitat) en la seua huitena edició. Participen prop de 900 joves d’entre 16 i 21 anys, en 75 grups repartits per municipis de tota la Comunitat Valenciana.

El programa es pot reproduir, compartir i descarregar polsant a la imatge a la dreta d’este text ➡️

DOCTORA ANA ACEDO - PEDAGOGA

La Doctora Ana Acedo, pedagoga i coordinadora psicopedagògica del programa Jove Oportunitat, va explicar com s’organitzen les sessions i el tipus d’iniciatives que es duen a terme per a reforçar l’autoestima i ajudar a construir el projecte integral de vida dels i les participants en JOOP. Este programa aconseguix que el 65% dels seus participants reprenga els seus estudis, la seua formació, l’itinerari sociolaboral, a més de guanyar en habilitats socials, autonomia i autoestima.

La pedagoga Alba Alfaro, coach del grup de Russafa, amb seu en centre municipal del mateix barri, va explicar que, després de mesos de treball amb sessions de coaching individual i grupal, visites a empreses, visites socioculturals i orientació acadèmica i laboral, “ara estan il·lusionats, tenen un objectiu, han trobat un espai de suport que els permet avançar”.

coach y pedagoga Alba Alfaro
JOVE-OPORTUNITAT-SER-02

Nerea, Teresa i Gabriel, joves participants, fa quatre mesos que començaren el projecte i van estar comptant la seua experiència, que com la d’altres joves, sol tindre bastants punts en comú. Pensaven que no podien estudiar, que no encaixaven en esta societat malgrat tindre, en este cas, suport familiar. Repetien cursos, se sentien deprimits i desmotivats. Ara, mesos després de formar part del programa Jove Oportunitat, asseguren sentir-se “il·lusionats, i amb un objectiu”.

Jove Oportunitat és un programa finançat pel Fons Social Europeu (FSE+).