JOVE OPORTUNITAT- IVAJ - DIA EUROPA

Amb motiu del Dia d’Europa, que cada any se celebra el 9 de maig, els grups valencians de Malva-rosa, Patraix, Campanar, Ruzafa i Sant Isidre que estan participant en l’octava edició del Programa Jove Oportunitat de l’IVAJ han realitzat una yincana per la ciutat en la qual han anat descobrint pistes i llocs relacionats amb Europa.

El punt d’inici ha sigut la Casa Natalícia de Juan Luis Vives, situada en la Plaça Margarita Valldaura, on se’ls ha explicat la història d’esta figura destacada de l’humanisme renaixentista a Europa, un home eclèctic i universalista que va avançar idees innovadores en múltiples matèries, va proposar accions en favor de la pau i unió dels europeus i l’atenció als pobres.

Posteriorment, se’ls ha facilitat un mapa marcat per estreles per a realitzar una ruta que visitava el Palau de la Generalitat com a punt per a tractar els valors democràtics, el Jardí del Túria com a referència de València com a Capital Europea Verda 2024 i per a parlar de la política climàtica, després han arribat a Labora, on s’oferixen diferents opcions d’ocupació a nivell europeu, a continuació Metrovalencia finançat amb fons d’Europa i han finalitzat en l’Institut Valencià de la Joventut com a exemple de solidaritat i diversitat.

JOVE OPORTUNITAT- IVAJ - DIA EUROPA
JOVE OPORTUNITAT- IVAJ - DIA EUROPA

En cadascuna de les sis ubicacions se’ls han plantejat preguntes relacionades amb Europa, que una vegada resoltes suposaven l’obtenció d’un encuny en un passaport europeu dissenyat a este efecte per a portar el registre del seu pas per cada punt de control. A més, escrivien què és Europa en una paraula, la qual cosa ha servit per a debatre en la part final de la dinàmica. També, en la primera ubicació se’ls ha donat una xapa d’Europa per a reconéixer-los com a ciutadans europeus.

Una vegada han arribat tots els grups a l’IVAJ i, resolta l’última qüestió, han rebut el segell final, així com una peça d’un puzle, que en el seu conjunt formava la bandera d’Europa. Tots els grups participants han sigut rebuts pel director general, Vicent Ripoll, que ha col·locat l’última peça, xarrat amb els joves i destacat l’aposta d’Europa per la joventut i el finançament del Fons Social Europeu Plus en Jove Oportunitat.

JOVE OPORTUNITAT- IVAJ - DIA EUROPA
JOVE OPORTUNITAT- IVAJ - DIA EUROPA
IVAJ