El barri valencià de la Malva-rosa acull l’últim grup JOOP d’aquest Programa impulsat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i finançat per la Unió Europea, que persegueix motivar i orientar a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els seus estudis de manera primerenca.

Es completen, d’aquesta manera, els 75 grups de Jove Oportunitat que han estat funcionant en municipis repartits per tota la geografia de la Comunitat Valenciana, rebent sessions de coaching i realitzant visites a empresa per a trobar la seua vertadera vocació professional.

Els joves que participen en JOOP Malva-rosa estaran acompanyats pel seu coach, com ha ocorregut amb la resta dels grups. La figura dels coaches, professionals de l’àrea de la psicologia, pedagogia i educació social, és clau perquè els ajuden a reflexionar sobre el futur que desitgen aconseguir i construir un projecte de vida propi.

Durant les diferents sessions d’aula en el Centre Municipal de la Joventut de Malva-rosa que marquen el desenvolupament de Jove Oportunitat es fomentarà la cohesió del grup, s’inculcaran hàbits de vida saludables i es treballarà en l’adquisició de competències curriculars.

Respecte als resultats de les últimes edicions de JOOP, les dades demostren que més del 60% de joves participants, després de finalitzar el seu pas per Jove Oportunitat, tornen a estudiar o comencen a treballar i segur que en el cas de Malva-rosa també serà un èxit.