El grup JOOP del municipi valencià de Gandia ha rebut aquesta setmana la visita de Vicente Navarro, psicòleg clínic que ha impartit un interessant taller sobre la gestió emocional, ajudant-los a tornar a creure en si mateixos, confiar en ells i a somiar de nou.

GANDIA

Per a això, s’ha emprat una metodologia participativa, amb activitats interactives com a tertúlies dialògiques, joc de rol i dinàmiques que afavoreixen l’intercanvi d’idees, proporcionant un espai d’escolta, empatia i coneixement.

En aquest sentit, el psicòleg Vicent Navarro ha explicat que a través de la denominada “línia de la vida” s’aprén a veure com els esdeveniments esdevinguts durant els anys influeixen en la conducta dels joves i en la manera d’afrontar aquestes situacions, extraient experiències positives i negatives mitjançant una reflexió i oferint eines per a afrontar situacions de frustració, apatia i desmotivació, que en alguns casos puguen derivar en autolesions o temptatives de suïcidis.

Per part seua, el coach de Gandia, Josep Rodríguez ha destacat que aquest tipus d’iniciativa és molt important dins del Programa Jove Oportunitat perquè la joventut sàpia gestionar els alts i baixos de la vida i conscienciar-se de saber controlar correctament les emocions.

El benestar emocional de joves i adolescents pot millorar-se ateses les necessitats específiques de cadascun, escoltant-los, augmentant la seua autoestima, generant una xarxa de suport saludable i bons hàbits.

GANDIA