Amb motiu del Dia Internacional de la Dona que se celebra cada any el 8 de març, els grups Jove Oportunitat de Xirivella, Manises, Rafelbunyol, Alaquàs i Aldaia han assistit a la “Trobada per la igualtat” que s’ha organitzat en el municipi valencià de Xirivella, on han pogut gaudir d’una exhibició d’art urbà, balls, rap i fins d’una xocolatada. A més, l’acte ha comptat amb la presència de la cantant Rozalén que ha signat en el mural “La porta violeta” inspirat en la lletra de la seua pròpia cançó.

ROZALEN Y XIRIVELLA
ROZALEN XIRIVELLA

Una trobada molt animada en el qual es va obrir un torn de preguntes i debat sobre la igualtat, el feminisme i la importància de conscienciar a la joventut de la importància del respecte i la lluita contra el maltractament.

A més, durant tota la setmana de març s’han programat varietat d’activitats i dinàmiques dins d’i fora de les aules del Programa Jove Oportunitat de l’Institut Valencià de la Joventut relacionades amb el 8M, en les quals coaches i joopers s’han implicat per a alçar la veu i fer costat a les dones en un camí que, com a societat, hem de recórrer de la mà conjuminant esforços.

A Xirivella, com canta Rozalén, el públic es va animar i al costat de l’artista es va escoltar la cançó a capela:

Dibujé una puerta violeta en la pared
Y al entrar me liberé
Como se despliega la vela de un barco
Desperté en un prado verde muy lejos de aquí
Corrí, grité, reí
Sé lo que no quiero
Ahora estoy a salvo

XIRIVELLA Y ROZALÉN