Seguim en ruta i hem pogut visitar al grup de joopers d’Albal que participen en aquesta setena edició del Programa Jove Oportunitat (JOOP), una iniciativa de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) on 13 xics i xiques de 16 a 21 anys d’aquest municipi valencià, que actualment no estan estudiant ni treballant, han trobat en JOOP un lloc de trobada en el qual estan començant a conéixer-se i motivar-se per a eixir de la seua apatia i tornar a trobar un horitzó per davant.

Durant aquests primers dies el seu coach Iván López, que els acompanya i escolta cada dia, destaca que els joves ja estan fent pinya, obrint-se i considera que, sens dubte, serà una experiència positiva.

Albal

Iván els està animant a realitzar diferents activitats d’aula i una d’aquestes interessants dinàmiques ha consistit a deixar arrere les seues etiquetes, llevar els seus estereotips, trencar amb allò que els defineix i no els agrada, pensant en què volen millorar.

D’aquesta manera, es potencia el seu autoconeixement i es converteixen en conscients d’uns prejudicis que moltes vegades els limiten i als quals volen fer front de manera real i responsable.

Malgrat la pluja i el fred d’aquest hivern, els joopers no fallen un dia a la seua cita amb JOOP, esperem que seguisquen així de motivats durant tot el programa, acaben tornant a estudiar, preparant les seues proves d’accés a diferents graus, trobant la seua vertadera vocació professional gràcies a les visites a empreses que s’estan organitzant i gaudint dels dies d’oci al costat de joopers d’altres municipis de la província.