La setena edició del Programa Jove Oportunitat (JOOP) de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha arrancat motors!

Ha sigut Elx la ciutat que ha acollit el tret d’eixida de JOOP 2023, una iniciativa consolidada ja en la Comunitat Valenciana després de set anys de marxa i que es troba finançada des del Fons Social Europeu, amb el principal objectiu de tractar de fer front a l’abandó educatiu primerenc, orientant i motivant a joves de 16 a 21 anys que no estudien ni treballen actualment.

ELX

A l’acte inaugural de Jove Oportunitat han assistit la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, el director general de l’IVAJ, Jesús Martí i l’alcalde d’Elx, Carlos González.

En aquesta trobada il·licitana entre nous joopers d’aquest municipi alacantí, també han acudit antics joopers d’Albatera i Sant Vicent del Raspeig, que han comptat la seua experiència i han animat a tots els que comencen a aprofitar aquesta oportunitat que se’ls presenta per davant al costat de les seues coaches, unes figures que els orientaran i motivaran per a poder aconseguir tot el que es plantegen en un futur pròxim.

A partir d’ací s’inicia un període de sis mesos, tots els dies de dilluns a divendres en horari de matí, per a reunir-se i posar en marxa un projecte de vida general i laboral que van construint a poc a poc a través de sessions de coaching individual i grupal, dinàmiques d’aula, treballs en equip i preparació per a ajudar-los a tornar a estudiar.

A més, els joves realitzaran una vintena de visites a empreses per a conéixer les possibles eixides professionals que ofereix cada branca educativa, activitats culturals, esportives, socials i de convivència en albergs, on els joopers de cada província es coneixeran, comptaran les seues experiències i es convertiran, moltes vegades, en amics amb la necessitat en comú de donar-li un gir a la seua vida.

En total, són 75 municipis repartits per València, Alacant i Castelló els que en aquest any 2023 s’adhereixen al programa Jove Oportunitat, per a això resulta fonamental la implicació dels ajuntaments amb els professionals de joventut, així com dels departaments d’orientació de cada institut de secundària que deriven cap a JOOP a alumnes que han passat per les seues aules abans que abandonaren els estudis i que aposten per aquest projecte de l’IVAJ com a resposta eficaç enfront de la falta de motivació que poden tindre.