Seguint amb JOOP en ruta hem visitat la localitat valenciana de Cullera per a conéixer a Azucena Marín, antiga jooper que va participar en el programa Jove Oportunitat de l’IVAJ (finançat per la Unió Europea a través del FSE+) durant l’edició de 2023 i que, actualment, està treballant en el forn artesanal ‘Don Pa’ d’este municipi, al mateix temps que el compagina amb els seus estudis.

Azucena volia fer una cosa profitosa amb la seua vida, el va atraure de JOOP no sols la part del mòdul acadèmic i orientació laboral, sinó sobretot el tema del creixement personal, treball de l’autoestima, conéixer-se a un mateix, alguna cosa que ella necessitava perquè estava indecisa en el que volia estudiar una vegada accedira a la universitat, no sabia exactament quina, però tenia clar la seua adreça, que eren els estudis superiors.

Per tot això, en entrar en Jove Oportunitat va fer molta faena d’introspecció ajudada amb les dinàmiques que se li anaven plantejant en el grup de la mà de la seua coach, per a així descobrir el que realment li agradava, responent a eixes preguntes que ella mateixa es plantejava dia a dia i que van acabar per aclarir les seues idees.

Cullera DonPa JOOP
Cullera DonPa JOOP

Actualment, Azucena ja té clar el que vol estudiar gràcies al seu pas per JOOP, concretament es tracta de Nutrició i Dietètica, per a aconseguir-lo s’esforça constantment, perquè vol convertir-se en una gran professional d’este àmbit.

En eixe sentit, la jove destaca com el programa Jove Oportunitat, a través de les seues múltiples activitats, t’ajuda a trobar el que t’agrada i et permet descartar allò en què no et sents identificat, per la qual cosa sempre es trau una cosa bona de les sessions, visites a empreses i conéixer a joves en la mateixa situació de desorientació.

A més, Azucena ressalta la rutina que et brinda JOOP de fer coses noves amb companys que s’acaben convertint en amics i que et servixen per a aprendre i obtindre coneixements actualitzats de diferents aspectes de la vida.

D’esta manera, Jove Oportunitat li va permetre accedir al treball en ‘Don Pa’ perquè una vegada va acabar el seu pas pel programa seguia en contacte amb el seu coach, que els informava d’ofertes de treball que sorgien a Cullera. A Azucena li va interessar el lloc en el forn i va enviar el seu currículum, un document que havien treballat prèviament a la seua aula JOOP i que li va portar a realitzar una entrevista i ser contractada ràpidament.