Albergue JOOP

El Programa Jove Oportunitat de l’IVAJ permet als joves participants viure experiències úniques que bona part dels joopers mai han tingut l’ocasió de gaudir, com a activitats multiaventura, paintball, karting, piscines, senderisme nocturn i moltes més, unes vivències que els queden per al record i que compartixen amb altres joves que formen part d’esta iniciativa finançada pel Fons Social Europeu Plus i que enguany ha aconseguit la seua octava edició.

Són jornades de convivència que s’organitzen en les tres províncies de la Comunitat Valenciana i que suposen un premi, un reconeixement a tots eixos joopers que han acudit a JOOP per a reorientar la seua vida al costat de les seues coaches, rebent motivació, descobrint empreses i coneixent informació acadèmica concorde a les seues necessitats.

En este sentit, els testimoniatges són clars. Mar, jooper, destaca que “de tot el viscut en Jove Oportunitat em quedaria amb les convivències i amb la relació tan bona que tenim tot el grup”. Per part seua, Álex, jooper, afirma que “de JOOP em quede amb tot, les visites a empreses, les convivències, haver conegut als meus companys amb els quals no he perdut el contacte. El programa t’ajuda a saber què vols fer amb la teua vida”.

Albergue JOOP piscina

A més, Elías, jooper, ressalta que “JOOP m’ha donat moltes experiències, sobretot em quede amb el grup que hem fet i amb les convivències. Et divertixes i aprens”. Així mateix, Esther, jooper, explica que “durant el programa hem fet moltes coses, parlat de tot, accedit a moltes empreses que ens interessaven i vam tindre convivències on coincidim amb altres grups, van ser les millors experiències. Li recomanaria JOOP a altres joves en mi mateixa situació, perquè crec que de veritat servix”.

Albergue JOOP

Tot això se suma a l’èxit de JOOP, que es basa en una metodologia de treball basada en un enfocament pedagògic individualitzat i en un enfocament orientador, dinamitzador i de tutela, així com en una educació en valors, amb desenvolupament personal i social, donant importància a aprendre a aprendre (autonomia) en un aula sense papers.