Jove Oportunitat – JOOP  és un programa dissenyat i organitzat per a motivar i orientar a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat els estudis.

L’eina pedagògica utilitzada és el coaching actitudinal, en grups d’entre 12 i 15 participants. Se’ls proporcionarà orientació sobre les diferents famílies professionals de la FP, des d’un enfocament pràctic, visitant empreses, on els mostraran el treball real al qual porta cada titulació i puguen descobrir la seua vocació.

Per a aquelles persones joves que no hagueren acabat l’ESO, JOOP els ofereix un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d’accés a la FP de Grau Mitjà.

El seu objectiu és aconseguir que completen una FP de Grau Mitjà, però, prèviament, necessitaran d’una intervenció que treballe sobre la seua motivació, reforce la seua autoestima i els ajude a construir un projecte integral de vida.

Les inscripcions es realitzen emplenant aquesta fitxa i una vegada la valide el servei d’orientació de l’IES de la persona interessada s’ha d’enviar a inscripcions@joveoportunitat.es, o bé entregar-la en l’àrea de joventut dels ajuntaments col·laboradors.

És fonamental la implicació dels centres d’educació secundària del municipi. La seua principal funció serà derivar cap al programa a aquelles persones joves que han passat per les seues aules i, el professorat i personal orientador de les quals, consideren que poden beneficiar-se del JOOP.

JOOP CARTEL